greuter interieurs

interieur

..uitdaging..

In dit interieur was het belangrijk om ruimte te creëren voor berging van boeken, spullen uit het zicht, het onderbrengen van een garderobe, computerwerkplek en een nieuwe hoog rendement open haard met een houtberging. Dit alles zonder de kamers te verkleinen.

..oplossing..

De oplossing hebben we gevonden door de diverse functies te groeperen in het middengedeelte van de woonkamer. Door alles zo efficiënt mogelijk in te delen konden we aan de ene kant een nieuwe open haard met houtberging, werkhoek met berging voor mappen, ordners en dergelijke achter deurtjes. Aan de andere kant hebben we een boekenwand met laden en garderobeberging bereikbaar vanuit de hal gerealiseerd. De nieuwe parketvloer is qua leg-patroon aangepast op de nieuwe indeling, voor en achter in een Rijswijkse visgraat dit geeft een grotere breedte werking en in het midden gedeelte als stroken.

..meerwaarde..

Door een verlaagd midden gedeelte ontstond er een bijzonder accent op het midden gedeelte. De vitrine tussen gang en woonkamer houdt het verrassend, ruimtelijk, luchtig en licht doorlatend, waardoor de gang betrokken wordt bij de kamer en andersom. De beeldjes en andere (verzamel)spulletjes van de eigenaresse geven een geheel eigen touche aan het geheel.
De nieuwe openhaard met een verhoog rendement kan nu door de glazen hefdeur gesloten worden achtergelaten. Zit en de eetkamer worden niet meer verkleind door kastbergingen.