greuter interieurs

Wie waarde hecht aan het eigen gevoel, komt nooit uit op een standaard interieur.

Frits en Leny van Tol van Greuter Interieurs gaan voor toegevoegde waarde

“Het is mooi om overal je passie in te kunnen leggen”

Het is inmiddels 4,5 jaar geleden dat de leiding van Greuter Interieurs in het centrum van Rijswijk in handen van Frits en Leny van Tol. Ze hebben er nog geen dag spijt van. 
“Eigenlijk was de stap niet eens zo heel groot”, zegt Frits van Tol, terwijl zijn vrouw een klant adviseert. “We hebben allebei veel ervaring in het vak en wilden op een gegeven moment een eigen zaak beginnen. Een nieuw bedrijf opzetten is moeilijk en toen kwamen we in gesprek met het bedrijf Greuter, dat een gevestigde naam in de regio heeft. Het bedrijf paste qua stijl bovendien bij ons.
“Ik vind dat het weinig zin heeft om iets voort te zetten als je het vervolgens compleet anders gaat doen”.

Frits kan bogen op jarenlange ervaring. Hij werkte onder meer bij Studio’40, waar hij zijn eigen visie ontwikkelde en een groot netwerk aan leuke contacten opbouwde. In de periode van 2000 tot 2005 werkte hij samen met Karel van ’t Wout. Persoonlijk contact en service staan bij Greuter Interieurs centraal.  “Het is de basis voor vertrouwen en een eindresultaat naar wens”, aldus van Tol. “Wij willen een woonsfeer creëren waarin onze opdrachtgevers zich thuis voelen. Natuurlijk gebeurt dat op basis van goed doordachte ontwerpen en door het gebruik van hoogwaardige materialen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld moeite om op basis van een tekening ruimtes in te delen. Er is geen duidelijkheid of ene ruimte te vol wordt of juist niet en welke kleuren goed bij elkaar passen voor de gewenste uitstraling. We vragen de mensen dan foto’s te maken van de meubels die ze mee willen nemen en aan te geven welke sfeer ze in hun huis willen realiseren. Op grond daarvan en het gesprek dat we met de mensen hebben, maken we dan een eerste concept. Het is de kunst om daar een goed plan van te maken en aan te sluiten bij de wensen van mensen”. 

Doorkijkjes
Van Tol: “op basis van een ontwerp maken we dan ook vaak een verlichtingsplan en kiezen we de materialen. Dan krijg je meteen een goede balans van harde, warme en zachte materialen voor wanden en vloeren en dergelijke.” De interieurarchitect laat een voorbeeld zien van een glazen wand waar een trap achter langs loopt. “Transparant, maar saai. ik heb toen bedacht om vitrinekastjes te maken, waardoor er doorkijkjes ontstonden. Daarnaast kwam er een klepkastje en een speelgoed opbergkastje. Dat kastje wordt door de kinderen die er wonen gebruikt om onder de trap te kunnen spelen. Geweldig dat er zulke effecten ontstaan.” Van Tol noemt als bijzonder werk ook een stalen constructie dat hij door een smid heeft laten maken om voor een opdrachtgever een mooie oplossing voor glasobjecten te realiseren. “Je probeert telkens weer om het interieur toegevoegde waarde te geven.”

Balans in ruimtes
“Het gaat altijd om de balans in ruimtes. Dus moet je daar altijd oplossingen voor zien te vinden”, stelt van Tol. “Niets is voor een opdrachtgever zo prettig te weten dat het een goed geheel wordt. We werken van grof naar fijn, van indeling naar de uiteindelijke meubelkeuze en afwerking. Het is mooi om overal je passie in te kunnen leggen. Daarbij is het ook goed dat Leny en ik daar samen aan werken. We hebben allebei onze sterke kanten en het is goed om je verhaal bij elkaar te toetsen. De ander heeft vaak ook weer verrassende oplossingen in petto.” Greuter Interieurs werkt voornamelijk voor particulieren. Het bedrijf heeft klanten uit de regio maar ook in toenemende mate uit heel Nederland doordat mensen met het bedrijf in contact komen via internet. Het topmerk Interlübke was en is nog steeds een van de paradepaardjes van Greuter Interieurs. 

Greuter Interieurs
Willemstraat 23 
Rijswijk ZH
www.greuterinterieurs.nl