greuter interieurs

‘Wie waarde hecht aan het gevoel komt nooit uit op een standaard interieur’ – Frits van Tol

Greuter Interieurs
Adres - Willemstraat 23, Rijswijk 0703903354, www.greuterinterieurs.nl
Eigenaar - Frits en Leny van Tol
Merken - Interlübke, Cor, Arco, Ingo Maurer, Rimadesio, Giorgetti, Driade, Fiam, Vitra, Catellani & Smith (o.a.)
Bijzonder - Greuter is een familiebedrijf sinds 1958. Frits en Leny van Tol namen het is 2005 over en nu is het opnieuw een familiebedrijf, ook hun zoon en dochter werken mee in de zaak. 

1.	Zorg voor balans
‘Voor het optimaal gebruiken van ruimtes en het creëren van een goede indeling is het nodig om voor balans te zorgen. Uiteraard aangepast aan de behoeften van de bewonder.
De verdeling van volumes in de ruimte is eveneens belangrijk ook in de hoogte.’
2.	Kies kwaliteit
‘Duurzame materialen vind je terug in de meubels van topmerken. Als een stuk met aandacht is gemaakt, ontstaat een soort spanningsveld in het meubel. Dan zie je dat het goed is opgebouwd qua materiaalgebruik. Dat geeft warmte en diepte aan een interieur.
3.	Vermijd standaard
‘Wij proberen een standaard interieur te vermijden. We gaan op zoek naar een leuk detail in de woonwens van de klant en lichten dat eruit, zodat het een herkenbaar interieur wordt. Een klant worstelde bijvoorbeeld met een groot raam in het trappenhuis, dat zicht gaf op de woonkamer. We besloten dat te vervangen door zes zogenaamde kijkdozen. Daardoor oogt het minder groot en is het ook nog een blikvanger met ruimte voor accessoires en met ingebouwde verlichting.’